Att springa in i ett inspirationsmoln

Av Henrik Ström

Igår var det den årliga näringslivsdagen här i Falkenberg: https://nringslivsdagen-4-mars.confetti.events/ . Syftet med dagen är att inspirera för att på så sätt skapa möjligheter. Vi skickade iväg Mie och Mikael för att se vad de skulle ta med av dagen hem till oss andra. Först tillbaka kom Mikael och tecknade hela whiteboarden full med överkorsade megafoner, magneter och bussar. Mie hade kanske en något mer sansad reaktion på dagen men de var båda överens om att Jerry Engströms föreläsning om att bygga ett enastående varumärke var en fullträff. Mie uppskattade också särskilt Glenn Johansson från GleSYS dragning därhan berörde anställningsprocessen. Troligtvis för att vi just nu jobbar med vårt varumärke, är inne i en marknadsföringsprocess och slipar på anställningsprocessen. Då kan det vara rätt skönt att kliva utanför sina egna väggar och få ta del av någon annans synpunkter. Särskilt när det är någon som gjort det som vi själva ska ta itu med och det uppenbarligen gick bra. Det ger ny kraft och nya idéer att plocka med hem till sin egen process och överföra till sina arbetskamrater. Det är lite som att springa in i ett inspirationsmoln och sedan springa ut på andra sidan med förnyad kraft. Att plocka med sig kraften hem är lättare än att kunna förmedla idéerna på ett förståeligt sätt till de som inte var med. Visst är det så att det kan ligga ett värde i att vara med i en grupp där och då och vissa saker kanske man måste ha varit med om på plats för att fullt ut kunna ta del av. Näringslivet Falkenberg har ca 550 medlemsorganisationer och näringslivsdagen brukar vara fullsmockad. Under dagen lajvsände de också från sin hemsida. På så sätt blir dagen inte bara en dag för de som var där utan det blir lättare för fler att hänga med. Om sedan dagen också spelas in så blir det ett ännu större inspirationsmoln som omsluter fler. Så för de som sitter i startgroparna för att göra en inspirationsdag uppmanar vi att inte glömma att maxa ditt event utanför rummet och utanför dagen. Som en händelse sitter vi på kompetensen för att göra just det. Notch notch wink wink say no more.