Kirskålsjägarna på nya äventyr

Av Henrik Ström
En rensad rabatt

Så här i pandemitider när en del av våra vanliga jobb har försvunnit gäller det att komma på nya saker att arbeta med. Vilken tur då att ogräs växer som ogräs och ständigt behöver rensas. Just nu håller vi på att tampas med en stor rund rabatt där kirskålen har tagit över. Även om det går att äta kirskål så hade det behövts en hel armé med hungrigt folk för att få bukt på den här. Det bästa sättet att bli av med den sägs dock vara att gräva upp hela området och sätta potatis. Men ifall man nu faktiskt vill ha en rabatt istället för ett potäteland gäller det att bråka med ogräset över tid, genom att ta bort bladen, så att rötterna inte får någon näring. Tur då att ogräsrensning ingår i RUT-avdraget. Så vill du ha lite uppbackning i rabatterna är det bara att höra av sig.