Plantorna har blivit stora och börjat flytta hemifrån

Av Henrik Ström
Kasse med plantor

I början av mars petade vi ner en hög frö i jorden och började öva oss på att vänta. Igår hade de första plantorna blivit stora nog för att flytta hemifrån. Först ut är ett gäng med Tiny Tim-tomater som levererades hos kund igår. Tiny Tim är en liten busktomat som lämpar sig bra för att ha i krukor och ger bra skörd på liten yta. Penséerna har fått flytta ut i krukor på uteplatsen men än har inte de första blommorna kommit. Kvar i fönstren står några fler tomater och ett helt gäng med chili av varierande sorter och styrka bland annat Jamaican Bell som är förhållandevis mild och får frukter som ser ut som röda julklockor. Har du fortfarande lite plats i något hörn av ett växthus, rabatt i söderläge eller hörn av balkongen så finns det en del plantor till salu.