Shoppa miljösmart och få tre hållbarhetsmål till priset av ett!

Av Henrik Ström
Fina handdukar med broderi

Vi har en butik på Tradera. Där säljer vi bland annat väldigt miljösmarta produkter av återvunnen textil:

https://www.tradera.com/profile/items/4694632/knopster

Frukt- och gröntpåse med parkeringslapp
Frukt- och gröntpåse med parkeringslapp

Vi har tygkassar, frukt- och gröntpåsar, presentset, handdukar, förkläden, väskor, grytlappar, barnkläder och det dyker hela tiden upp nya produkter. Produkter som är gjorda av tyg är en av de där sakerna som har stor miljöpåverkan. Därför är det viktigt att det tyg som tillverkas används så mycket som möjligt. Genom att återbruka tyget blir det nya fiffiga produkter. Som frukt- och gröntpåsen som har en smart parkeringsplats för dina självscanningsprislappar.

Sparkbyxa i blått

Barnkläder är en annan produkt där det känns extra bra att tyget är tvättat många gånger så alla kemikalierester från produktion och färgning försvinner. Det blir även extra mjuka och unika plagg. Ännu ett stort extra bra är att all vinst återinvesteras i verksamheten. En verksamhet där vi förutom att arbeta mot ekologiska hållbarhetsmål också arbetar med sociala och ekonomiska mål. Vi tar tillvara på de resurser som finns, såväl mänskliga som materiella. Vi vill att människor ska kunna försörja sig själva, tillhöra en arbetsgemenskap och utvecklas tillsammans. Att shoppa på vår Traderashop är helt enkelt trippelsmart!